Jumaat, 31 Mei 2013

Orientasi Tingkatan 6 .

Assalamualaikum :) 

8 Mei 2013 , Aku , Fatin , Yana , Mash dan Wani bangun pagi , sarung baju sekolah AGAIN dengan sangat berat hati . Allah je tahu . Mana tak berat hati , Haritu habis SPM baju berconteng , buang tah mana mana . Korang yang dah habis SPM lepas ni . Simpan baju elok elok tau . Manalah tahu nasib korang macam kitaorang ni . Hehehe . Dengan beratnya hati sekali lagi berjalan beramai - ramai pergi daftar form 6 kat SMK Sri Pantai .  

Minggu orientasi kitaorang dah lalui . Semakin termakan segala pujuk rayu , Kitaorang masih lagi menunggu dan mengharapkan Result UPU macam orang lain . Semakin seronok dengan situasi sekolah . Yeay , bagusnya tentang kitaorang .*Okay puji diri sendiri . Hahaha Kitaorang merindui alam persekolahan . Seriously ! Tapi tulah , sekolah lain , kawan kawan lain , yang sama hanyalah Makcik kantin . K tension kejap . Hahaha , Hai Cik Ros ! Makanan sama lagi ke rasa Cik Ros ? *Sigh*




Sucikan muka budak sekolah ? Hahaha , muka macam takda masalah . Siapa tahu ? Tahukah korang, bila masuk form 6 ni tak semua akan sokong kau. Melainkan family, kawam. Tu pon tak semua yang bernama kawan tu bagi semangat .Sama jelah Kolej ke , Poli ke , Matrik ke . Semua nak ke menara gading . Cuba beza pakai baju sekolah . Dan kitaorang akan meneruskan misi ini ! Yeah ! Rezeki kat situ nak buat macam mana.

Ekceli , STPM dah tukar format . Bukan macam dulu . Ada kata susah , ada kata senang . Insya'Allah kitaorang boleh lalui . Kitaorang kan Kuat ! okay , tengoklah kitaorang duduk dalam bilik AVA mencipta kenangan . hahaha , biar gambar mencerita segalanya :) Hahaha . Sangat tak berfaedah . 





Tengok apa ? Hahaha ,biarlah Fatin dengan aku je yang tahu :)

Baca buku sangat ~ Hahaha

Hahaha , dah laa eh . Belum start belajar lagi . Insya'Allah naik cuti ni bermulahlah sesi pembelajaran dan kitaornag kena study gila lebih daripada form 5 dulu dulu . Bulan sebelas nanti first exam kitaorang . So , Doakan kami ! To Yana Fatin Mash Wani Akma Naza Syuk , Good luck . We can do it ! Yeah , Insya'Allah kita pon akan merasa ke menara gading . 
Thank You sudi membaca . Jangan lupa 'Like' 'Follow' . Bai Assalamualaikum :)

ASYIQIN