Khamis, 14 Mac 2013

Hafiz Zainal ♥

Assalamualaikum :)

Semangat menaip harini lain macam . Haha , dah macam first day masuk sekolah . Cakap pasal sekolah rindu pulak kat 5Bestariku sayang . Eh , tapi bukan nak cerita pasal 5B . Sebenarnya aku nak cerita pasal Hafiz Zainal . Kenal ? Comfirmlah korang kenal . Siapa hoi tak kenal Hafiz Zainal . hahaha , aku pon baru je kenal dia tahun lepaslah gitu . Aku terbukak fanpage dia rasanya . Of course pandangan pertama tu korang akan terus melekat kat situ . haha , kenapa ? K , dia good looking . Bila dah geledah fanpage dia . Baru ku tahu dia ni penyanyi Youtube . K , bukak lah satu lagu yang Hafiz cover . First song , yang membuatkan aku lagi tak boleh pergi mana , melainkan mengadap lappy . hahaha , lagu Jar Of Heart - Christina Perri . Tarikan kedua , Superb beb suara dia . 

Bila suara Hafiz dah macam magnet menarik narik aku . Aku pon mulalah langkah besar ke blog Hafiz . Sedikit sebanyak , aku tahu lah pasal dia . hahhaha , ceh ~ nak tanya apa ? ceh .


Muhammad Hafiz bin Zainal .

Umur  Hafiz 21 rasanya  . Dentist to be k . Dia sekarang study kat Alexandria University , Egypt .Aku jumpa gambar tu kat blog Hafiz . Sini Blog Hafiz . Rupanya dari baby Hafiz comel . haha , 3.6 kg tau . Berat . Sebenarnya , Hafiz ni boleh jadikan idola tau . Tahu tak result SPM Hafiz berapa ? 10 A's . Rasa bangga kejap jadi Fans Hafiz . hahaha , Kira pakej lengkap 2 hari 1 malam lah . Suara sedap , Dentist to be , Muka pon sedap mata memandang . hahaha 



Aku jugak jatuh cinta gitu kat housemate Hafiz punya kucing . Nama dia Bo . Kalau nak tengok Bo beraksi , boleh tengok kat cover lagu What makes you beautiful -1D 


Bo 
Antara cover yang berulang kali eqin tengok . kalau nak tengok banyak lagi video boleh search 'HAFIZ ZAINAL' on YouTube .






Superb gila suara Hafiz nyanyi lagu Anuar Zain . Seriously , suka sangat sangat aku dengar Hafiz nyanyi . Comfirmlah  , bukan aku je cakap suara Hafiz gila gempak . ramai , Tak caye ? Boleh pergi tengok segala comment kat Youtube , Twitter . Selalunya , aku tengok je orang lain dapat Lucky Tweet . Sekian lama  menanti Lucky Tweet daripada Hafiz . And finally , Taraaaa ~ 


Tweet aku yang ni berjaya mendapat #LuckyTweet32 . Yeay , tak tidur malam haritu .hahaha , punyalah excited. Macam nak bagitahu satu kampung woi . Thanks Hafiz  I'm HAFIZIERS ! To Hafiz . MidTerm Exams Around The Corner ? K , Good Luck :) Teruskan study , teruskan buat cover k . Nak cover terbaru ~  Teruskan melayan peminat k . Termasuk Asyiqin Saat .tau tau . hahahaha , Bai . Lebiuuu HZ ♥ Tolonglah datang KL bertemu peminat seperti eqin ni K ? hahaha

Thanks for reading korang ! Jangan lupa Like , alang alang follow sekali . Hehehe :)


ASYIQIN   

Sabtu, 2 Mac 2013

Mereka Gojess uolls !

Assalamualaikum :)

Fuuu ~ Lama tak update blog . Ada ke yang cari entry baru dari eqin ni ? haha . kami terdiri daripada enam gadis ayu , memulakan langkah menuju ke Wangsa Walk . Bersama driver , cehh . Naik LRT je turun Sri Rampai . Haha , fuu naik kematu pungkoq duduk dalam LRT . Fatin , Husna , Izzatie , Masturah , Lyana dan Eqin . Haha , Tahu tak Yana kan . Cantik letup habis . Haha , Masa menunggu ketibaan yang berhormat . hihi , adalah dua mamat ni asyik nengok yana . Haish , Zina mata bang ~ haha , Seriously , dorang lima lima cantik , gojes , awesome , semualah . Yang penting lengan baju panjang . Itulah kawan eqin . Sebenarnya , nak keluar macam satu kelas lah gitu , tapi yang lelaki semua takdapat cuti . Kena cari nafkah untuk anak bini . Haha , Biasalah orang bekerjaya . Paham :) Haha , yang terharunya Atie dengan Mash amik cuti tolak gaji K . Terharu :'/

Sedih ~ Patutnya kami 10 orang . Tapi 6 je mampu :'/

Sampailah sudah Kami berenam di Wangsa Walk . Sudah tentu tempat first dituju . Bowling ! 3 game woo . Gila best . Haha , dengan muka tak malunya , kitaorang ber 'Lat Talilat Tali Tamplum' Dan Terbahagilah 2 kumpulan . Haha , semua muka muka player bowling negara . Ini semua poyo ! hahaha


 Ladybird ? k , jaguh ! (Fatin , Yana , Eqin )
Kupu kupu terpatah sayapnya ~ hahaha ( Husna , Atie , Mash )

Siapakah bakal menjadi juara game kali ni ? Kahkah , tengok muka pon tahu kan ? haha , kau rasa siapa ? 
Tudia , para pemain mewakili Malaysia . hahaha
Nampak gaya ada macam yang pro gitu . Haha , padahal baling bola macam nak pecah lantai tu . Baru second game yana dah ajak g Karaoke . Haha , padahal semua baru nak menunjuk belang . Ada yang dah strike , spare . Hish kau ni . takda semangat kesukanan sungguh ! hehe , Kitaorang tetap dengan misi menuntut kemenangan . Urutan Fateng mampu memberi kemenangan . Tak caya ? K , tengok score nanti . Eqin boleh strike 2 kali dengan urutan fatin .  haha , berjaya  habiskan 3 game dengan gilanya . Haha , Last game mmg hancur . Suka hati , kau jalankan aku , aku jalankan kau . Semua ada kat dorang . And the End ? yeay geng ! Kita Winner :) kahkah , dorang ? Losserlah . 


Habis 3 game . Dah mcm nak tercabut tangan . Kitaorang pon geraklah mencari makanan untuk dimakan . Una dengan Yana pergi ayam penyek . K , jeless sikit sebab dorang jumpa Chacha Maembong . Cis ! Tibalah masa untukkkkk ~ Karaoke ! Jyeah ! Hahahaha , Dapat dapat bilik je . Semua rebut mic . haha . Starting dah ngantuk habis . Sebab ? Yanalah der . Dia nyanyi lagu . Pehh zaman bila tah . haha .
Dah puas meluangkan masa dengan dorang ni . masa untuk pulang . Fuu , hilang segaala mambang rindu kat korang woi . Korang the best . haha , lepas ni , kalau nak p main bowling . Eqin kena bawak fatin . Hahaha , okaylah . Thanks sudi membaca . Jangan lupa Like and Follow eqin k . bye , Assalamualaikum .

ASYIQIN